Bijlmerdrie helpt de voedselbank

De kinderen van onze school hebben een week lang actie gevoerd voor de Voedselbank Amsterdam.

De actie ging op 14 maart van start met een bezoek aan de klassen van iemand van de voedselbank. Hij kwam om te vertellen over alles wat de voedselbank doet.
De kinderen waren erg geïnteresseerd in de verhalen en waren meteen enthousiast om de voedselbank te helpen.
Toen op 16 maart de bakken gebracht werden die in en bij de klassen kwamen te staan en waar de kinderen houdbare artikelen voor de voedselbank in konden doen, waren de eerste snel gevuld.
Er werden prachtige posters gemaakt die door de hele school heen werden opgehangen.
Veel ouders waren erg enthousiast en sommigen kwamen met hele tassen boodschappen naar school.

 

Op 26 maart werd de actie afgesloten in samenwerking met Albert Heijn in de Amsterdamse Poort.
Kinderen van groep 7 en 8 hebben daar van 12.00 tot 16.00 uur briefjes uitgedeeld aan mensen die daar boodschappen kwamen doen. Ze konden heel goed aan de mensen uitleggen dat de Voedselbank Amsterdam echt hulp nodig heeft om de 300 gezinnen binnen Amsterdam zuidoost die aangewezen zijn op de voedselbank van een voedselpakket te kunnen voorzien.

Speciaal voor de Paasdagen vonden de kinderen het een fijn idee om iets te kunnen betekenen voor andere kinderen die dit hard nodig hebben. Er werden dan ook veel artikelen opgehaald die speciaal voor kinderen erg lekker zijn. Veel zoet broodbeleg, maar ook pakken vruchtensap en koekjes.
Bij elkaar hebben de kinderen meer dan 25 kratten gevuld met spullen die zeer welkom zijn bij de voedselbank.
Alle artikelen die de kinderen hebben verzameld gaan naar de Voedselbank Amsterdam afdeling zuidoost, zodat alles weer via de voedselpakketten bij hun buurtgenootjes terecht komt en die ook fijne Paasdagen hebben.

De actie was een groot succes en de voedselbank heeft laten weten erg blij te zijn met de hulp van de kinderen van de Bijlmerdrie.